1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Súboj medzi Thai Beverage a Heinkenom o ázijský trh sa stupňuje

beer1Bangkok - Boj o ovládnutie ázijskej pivovarníckej skupiny Asia Pacific Breweries (APB) sa stupňuje. Thajský pivovar Thai Beverage najnovšie ponúkol 7,2 miliardy USD (5,58 miliardy eur) za odkúpenie 70-% podielu singapurskej spoločnosti Fraser & Neave (F&N), aby zabránil holandskému koncernu Heineken ovládnuť APB.

Heinken chce posilniť svoju pozíciu v Ázii a získať kontrolný balík v APB, v ktorej má zatiaľ len 41,9-% podiel. Holandský koncern už vyše mesiaca rokuje so spoločnosťou F&N o odkúpení jej podielu v APB, vďaka čomu by v ázijskej pivovarníckej skupine získal väčšinový balík akcií.
Minulý mesiac Heineken zvýšil svoju ponuku na 4,5 miliardy USD. Ázijský trh s pivom totiž rýchlo rastie a môže Heinekenu pomôcť eliminovať pokles dopytu po pive v Európe, ktorá zápasí s krízou. O ovládnutie APB má ale záujem aj Thai Beverage.

Thajský pivovar vyrukoval s najnovšou ponukou len pár týždňov pred plánovanou schôdzou akcionárov F&N, na ktorej majú rozhodnúť práve o ponuke Heinekenu na odkúpenie podielu v APB.

17.09.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...