1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Campbell Soup prepustí vyše 700 ľudí, aby znížila náklady

campbell-soupNew York - Americká potravinárska firma Campbell Soup, ktorá je najväčším výrobcom polievok na svete, plánuje prepustiť vyše 700 zamestnancov. Dôvodom je pokles dopytu po polievkach v konzerve. Firma je pre slabšie príjmy nútená znížiť náklady, aby si udržala ziskovosť.

Campbell Soup oznámila, že zatvorí továreň v kalifornskom Sacramente, ktorú postavili v roku 1947 a patrí medzi najstaršie závody firmy. No zároveň má aj najvyššie výrobné náklady. V Sacramente tak príde o prácu približne 700 ľudí.

Okrem toho chce Campbell Soup zatvoriť dve menšie prevádzky na vidieku, v ktorých sa balí korenie. Jedna z nich je v South Plainfield v štáte New Jersey a má 27 zamestnancov.
Známa firma sa snaží udržať si miesto na trhu a prilákať mladých zákazníkov na nové chute polievok a ďalších produktov, ktoré majú zároveň aj nové balenie. Tradičné konzervy, ktorými sa Campbell Soup v minulom storočí preslávila, postupne nahrádzajú moderné formy balenia. Ich cieľom je udržať potraviny dlhšie čerstvé.

Podľa údajov výskumného inštitútu Euromonitor International predaj polievok v konzerve za uplynulých 10 rokov klesol o 13 %. Zákazníci dávajú prednosť čerstvým polievkam, ktoré supermarkety ponúkajú v stále širšej škále. Tomu zodpovedá aj pokles podielu firmy Campbell na svetovom trhu za 10 rokov na 53 % zo 67 %.

Campbell Soup momentálne zamestnáva vo svojich závodoch na celom svete 19.900 ľudí. Zatvorenie továrne v Sarcamente v júli 2013 a dvoch menších baliarní korenia bude v prvom kole firmu niečo stáť a príde aj o časť zisku, ale od roku 2016 by jej mali tieto opatrenie priniesť na úsporách 30 miliónov USD (23,30 milióna eur) ročne.

01.10.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...