1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

SABMiller dosiahol v 1. polroku vyšší, ako očakávaný zisk

SABMiller logoLondýn - Nadnárodná pivovarnícka spoločnosť SABMiller zaznamenala v 1. polroku svojho finančného roka 2012/2013 väčší, ako očakávaný nárast zisku. Vďačí za to najmä rozvíjajúcim sa trhom, ktoré jej pomohli prekonať pokles príjmov v Európe, a tiež akvizícii austrálskeho pivovaru Foster, konštatuje agentúra Bloomberg.

Zisk skupiny pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBIDTA) a po vylúčení jednorazových položiek sa za šesť mesiacov do konca septembra zvýšil na 3,17 miliardy USD (2,47 miliardy eur) z vlaňajších 2,7 miliardy USD. Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg pritom odhadovali, že bude o niečo menší a dosiahne 3,10 miliardy USD.

Tržby druhého najväčšieho pivovarníckeho koncernu na svete so sídlom v Londýne, ktorému patria známe značky ako napríklad Grolsch, Pilsner Urquell a Peroni, v sledovanom období stúpli o 11 % na 17,5 miliardy USD.

Príjmy SABMiller z rozvíjajúcich sa trhov aj v 1. polroku tohto obchodného roka stúpli, a to najmä vďaka selektívnemu zvýšeniu cien, keďže objem predaného piva nerástol tak, ako v minulom roku.

Za lepšie, ako očakávané výsledky vďačí pivovarnícka skupina aj príjmom z austrálskeho pivovaru Foster, ktorý vlani kúpila.

Z hospodárskych výsledkov ďalej vyplýva, že príjmy SABMiller z Latinskej Ameriky, ktorá je najväčším trhom koncernu, v sledovanom období vzrástli o 15 %, v ázijsko-tichomorskom regióne sa zvýšili o 10 % a v Afrike o 8 %. Ale zisk koncernu pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou v Európe klesol o 10 %.

23.11.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...