1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Potravinársky koncern Nestlé zaznamenal v 1. štvrťroku rast predaja

nestle buildingŽeneva - Švajčiarsky potravinársky koncern Nestlé zaznamenal v 1. štvrťroku rast predaja. Vedenie koncernu preto očakáva, že dosiahne tento rok solídne výsledky aj napriek problémom, s ktorými zápasia vyspelé svetové ekonomiky.

Informovali o tom agentúry AP a RTTNews.

Tržby najväčšieho producenta potravín na svete sa v 1. štvrťroku 2013 zvýšili o 5,4 % na 21,94 miliardy švajčiarskych frankov (18,06 miliardy eur) z 20,82 miliardy CHF v rovnakom období minulého roka. Analytici pripomínajú, že Nestlé je zároveň kľúčovým nákupcom potravinárskych komodít, ako sú obilniny, cukor, mlieko či káva. Jeho výsledky preto naznačujú, v akom stave je globálna ekonomika.

Generálny riaditeľ potravinárskeho koncernu Paul Bulcke však upozornil, že napriek dobrému štartu v 1. kvartáli bude pravdepodobne aj tento rok plný výkyvov. Dôvodom je kríza v Európe, kde Nestlé zápasí so slabým zvyšovaním odbytu. Ale ďalší kľúčový trh - USA už ožíva a v rozvíjajúcich sa ekonomikách si Nestlé udržuje stabilný rast predaja.

Presnejšie, odbyt koncernu vo vyspelých štátoch v 1. kvartáli stúpol medziročne o 0,9 %, zatiaľ čo na rozvíjajúcich sa trhoch vzrástol o 8,4 %.

24.04.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...