1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Britské nápojové spoločnosti AG Barr a Britvic plánujú fúziu

ag barr productsLondýn - Britskí výrobcovia nealkoholických nápojov AG Barr a Britvic sa dohodli na podmienkach fúzie, ktorá vytvorí jedného z najväčších producentov nealkoholických nápojov v Európe. Informoval o tom server BBC.

Spoločnosť AG Barr, ktorá je známa výrobou škótskeho nealkoholického nápoja Irn-Bru, a anglická firma Britvic, druhý najväčší producent nápojov v Británii, začali rokovať o fúzii v septembri. V prípade jej úspešného dokončenia by nová firma s názvom Barr Britvic Soft Drinks mala ročne dosahovať tržby vyše 1,5 miliardy libier (1,87 miliardy eur). Súčasťou fúzie by však malo byť aj zrušenie približne 500 zo 4000 pracovných miest v novej spoločnosti.
Akcionári firmy Britvic by v spoločnej firme mali získať 63 % akcií a akcionári spoločnosti AG Barr 37 %. Novým výkonným riaditeľom zlúčenej spoločnosti by mal byť súčasný šéf AG Barr Roger White.

17.11.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...