1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

AB InBev sa dohodol s vládou USA na akvizícii mexickej Grupo Modelo

Anheuser Busch buildingWashington - Pivovarnícka spoločnosť Anheuser-Busch InBev (AB InBev) sa dohodla s americkým ministerstvom spravodlivosti na riešení akvizície mexickej pivovarníckej firmy Grupo Modelo v hodnote 20,1 miliardy USD (15,33 miliardy eur).

Najväčšia pivovarnícka spoločnosť na svete sa ešte v júni minulého roka dohodla s Grupo Modelo na dokúpení druhej polovice mexickej firmy, ktorú ešte nevlastní. Americké ministerstvo spravodlivosti ale voči kontraktu podalo začiatkom roku žalobu na federálny súd vo Washingtone s tým, že akvizícia by mohla ohroziť konkurenčné prostredie v USA.

V úsilí kontrakt dokončiť AB InBev preto uzatvoril dohodu s konkurenčnou firmou Constellation Brands, na základe ktorej získa táto spoločnosť kontrolu nad produkciou piva značky Corona a iných značiek mexickej firmy predávaných v USA. Po niekoľkých mesiacoch rokovaní sa nakoniec AB InBev s vládou USA dohodla.

Podľa ministerstva dohoda zabezpečí dostatočnú konkurenciu na trhu s pivom v USA, z čoho budú mať osoh americkí spotrebitelia. Dohodu ešte musí potvrdiť súd. V prípade, že sa tak stane, akvizícia by sa mohla dokončiť do júna.

25.04.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...