1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Sitno Holding spolupracuje s BAE Systems

BAE systems logoBratislava - Spoločnosť Sitno Holding nadviazala prostredníctvom jednej zo svojich dcérskych spoločností PPS Vehicles partnerstvo s juhoafrickou pobočkou BAE Systems Land Systems South Africa s cieľom ponúkať taktickú diaľkovo ovládanú streleckú vežu (Tactical Remote Turret - TRT) ozbrojeným silám v regióne strednej a východnej Európy. Systém spoločnosť prezentuje aj na medzinárodnom veľtrhu obrannej techniky IDEB, ktorý sa dnes začal v Bratislave.

TRT predstavuje moderný systém vhodný pre širokú škálu obrnených vozidiel (ľahké obrnené vozidlá, vozidlá s ochranou proti mínam, bojové vozidlá pechoty) a dokáže podporovať rôzne zbraňové konfigurácie. Poskytuje vysoko mobilným taktickým vozidlám potrebnú palebnú silu pri plnení obranných aj útočných úloh. Navyše, vďaka vysokej palebnej sile a nízkej hmotnosti je toto riešenie použiteľné aj pre obojživelné aplikácie.

Podľa člena predstavenstva slovenskej spoločnosti Sitno Holding Ľudovíta Černáka spolupráca s juhoafrickým partnerom v sebe spája komplexné znalosti a najmodernejšie technológie oboch spoločností a  projekt nielen že prináša zákazníkom konkurencieschopný a moderný výrobok, ale ukazuje tiež posun na trhu modernizácie bývalých sovietskych bojových systémov.

Jednoduché vozidlové rozhranie umožňuje zabudovať systém TRT aj do existujúcich vozidiel v rámci modernizácie starších platforiem BVP1, BVP2 alebo OT 62 TOPAS z produkcie PPS Vehicles, ako aj bojových kolesových vozidiel 8 x 8. Tieto možnosti budú predmetom ďalšieho skúmania s cieľom ešte viac rozšíriť súčasné výhody systému, ako sú nízka hmotnosť, zväčšenie vnútorného priestoru, zvýšenie nosnosti, jednoduché ovládacie rozhranie, možnosť použitia za jazdy a palebné schopnosti.

04.05.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Zisk britského zbrojárskeho koncernu BAE Systems vzrástol o 18 %

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...