1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Šance na fúziu EADS a BAE Systems klesajú, vlády sa nevedia dohodnúť

EADS logoBerlín - Šance na fúziu medzi európskym konzorciom EADS, ktoré je materskou firmou výrobcu lietadiel Airbus, a britským zbrojárskym koncernom BAE Systems sa znižujú, keďže Nemecko, Francúzsko a Británia sa zatiaľ nedokázali dohodnúť na podmienkach spojenia firiem. Uviedli to dnes tri nemecké zdroje, ktoré si neželali byť menované.

Ako uviedol jeden z nich, šanca, že spomínané vlády sa dohodnú, je momentálne menšia než pravdepodobnosť, že rokovania sa skončia neúspechom. Podľa zdrojov všetko závisí od trojstrannej dohody, ktorá by stanovila, akú pozíciu budú mať jednotlivé vlády v novej spoločnosti. Fúzia by totiž vytvorila gigant v leteckom aj zbrojárskom sektore s kombinovanými tržbami za viac než 70 miliárd eur a s vyše 220.000 zamestnancami. Podľa zdrojov však predbežný návrh predpokladá, že Nemci a Francúzi by v novej spoločnosti získali po 9 % akcií, s čím ale Británia nebude súhlasiť. "To v Británii neprejde," vyhlásil jeden zo zdrojov a dodal, že ak sa nič nezmení, k dohode nedôjde.

Navyše, ani francúzskej mediálnej spoločnosti Lagardere, ktorá v EADS kontroluje 7,5-% podiel, sa plány fúzie, v rámci ktorej by EADS získal v novej spoločnosti 60-% podiel, nepáčia. Firma vedenie EADS vyzvala, aby projekt prehodnotilo a "lepšie zvážilo záujmy francúzskych akcionárov v spoločnosti".

06.10.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...