1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Rakúsko možno zruší kontrakt s EADS za 2 miliardy eur

austrian flagViedeň - Rakúsko nevylučuje, že zruší kontrakt na nákup 15 európskych bojových stíhačiek Eurofighter Typhoon od spoločnosti EADS v hodnote 2 miliardy eur, ak sa ukáže, že pri uzatváraní kontraktu došlo ku korupcii. "Všetko bude závisieť od výsledkov vyšetrovania. Nie je to (zrušenie kontraktu) vylúčené," povedal dnes minister obrany Norbert Darabos pre rozhlasovú stanicu ORF. Informovala o tom agentúra Reuters.

Vyšetrovatelia v Rakúsku, ale aj v Nemecku a vo Švajčiarsku minulý týždeň prehľadali kancelárie európskeho výrobcu lietadiel EADS pre podozrenie z podvodu, brania úplatkov a prania peňazí. Situáciou sa začal ešte v roku 2006 zaoberať rakúsky parlament a minulý rok sa začalo oficiálne vyšetrovanie. "Ak sa podozrenia potvrdia, potom je možné, že k takémuto riešeniu (zrušeniu kontraktu) pristúpime," dodal Darabos.

20.11.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...