1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nemecká vláda odmieta informácie o prevzatí podielu v EADS

EADS logoBerlín - Nemecká vláda odmietla informácie denníka Financial Times, že sa pripravuje na prevzatie 7,5-% podielu firmy Daimler v európskom leteckom a zbrojárskom koncerne EADS potom, ako sa jej nepodarilo nájsť vhodných domácich investorov. Podľa Financial Times by Nemecko získalo podiel cez štátnu banku KfW, ktorá by za podiel zaplatila okolo 2,5 miliardy eur. 
"Neexistujú žiadne plány, či nejaká dohoda o prevzatí podielu Daimleru v EADS cez banku KfW," povedal dnes hovorca nemeckého ministerstva hospodárstva. Hľadanie investorov sa v skutočnosti začne do pár týždňov, dodal.

Daimler vlastní v koncerne EADS 15-% podiel. Spolu s nimi má aj hlasovacie práva v prípade ďalších 7,5 % akcií v EADS, ktoré vlastní konzorcium finančných investorov. Nemecko tak kontroluje v koncerne spolu 22,5 % akcií.

Začiatkom roka však nemecká firma oznámila, že plánuje svoj podiel znížiť. To nemeckú vládu znervóznilo, keďže ďalší 22,5-% podiel kontroluje Francúzsko. Nemecká vláda netají, že by rada udržala v zbrojárskom koncerne medzi krajinami rovnováhu. Podľa informácií z polovice augusta by Nemecko chcelo problém vyriešiť do konca roka.

07.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...