1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Lagardére chce predať podiel v EADS do konca roka 2013

EADS logoParíž - Francúzska mediálna skupina Lagardére, ktorá je kľúčovým akcionárom európskeho leteckého a zbrojárskeho koncernu EADS, materskej spoločnosti výrobcu lietadiel Airbus, plánuje do konca budúceho roka predať svoj 7,5-% podiel v zbrojárskej firme. Uviedol to generálny riaditeľ Arnaud Lagardére a dodal, že skupina chce na budúci rok ponúknuť na burze aj 20-% podiel v platenom televíznom kanáli Canal+.

Mediálna skupina vlastní 7,5-% podiel v EADS, aby "vyvážila" vplyv nemeckých akcionárov. Nemecký výrobca áut Daimler má totiž 15-% podiel v európskom koncerne a francúzsky štát iba 7,5 %. Ale spolu s Lagardére majú Francúzi rovnaké slovo v EADS ako Nemci.

Lagardére ale už niekoľko rokov avizuje, že chce predať podiely v podnikoch, ktoré nesúvisia s jej hlavnou činnosťou, vrátane EADS a televízneho kanála Canal+, v ktorom má väčšinový 80-% podiel mediálna skupina Vivendi.

Najnovšie vyhlásenie Lagardére, v ktorom dokonca uvádza termín, dokedy sa chce zbaviť podielu v EADS, tak vyvoláva neistotou v súvislosti s francúzsko-nemeckou rovnováhou v zbrojárskom koncerne.

16.11.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...