1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Katar má záujem o podiel v EADS

EADS logoBerlín - Emirát Katar má záujem o podiel v európskom leteckom a zbrojárskom koncerne EADS.

Podľa informácií nemeckého týždenníka Der Spiegel chce arabský púštny štát získať v koncerne 7,5 %, ktoré sú súčasťou podielu Daimleru. Predminulý týždeň už vraj prebehli prvé rokovania so spolkovým ministrom hospodárstva Philippom Röslerom.

Daimler už dávnejšie vyhlásil, že chce čo najskôr predať svoj 22,5-% podiel v EADS. Doteraz sa však nenašiel žiaden záujemca. Spolková vláda vyhlásila, že do úvahy prichádza len vstup nemeckého investora.

V rámci EADS musí zostať zachovaná krehká mocenská rovnováha medzi Francúzskom a Nemeckom. Preto by bol vstup akéhokoľvek zahraničného investora obrovským prekvapením. Uvažuje sa, že v krajnom prípade by sa do kúpy podielu zapojila nemecká štátna rozvojová banka KfW.

Ďalším problémom je, že EADS vyrába aj zbrane a bezpečnostnú techniku, preto pre neho platia zvláštne pravidlá. Okrem toho EADS spoločne so svojou dcérskou spoločnosťou Airbus zamestnáva okolo 55.000 ľudí.

20.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...