1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Indické objednávky zabezpečujú prácu ruským zbrojovkám

tanks armyMoskva – Veľké indické objednávky na zbrane prispievajú k zabezpečeniu výrobnej náplne ruských zbrojoviek. India kúpila vlani v Rusku zbrane, zbrojné systémy a lietadlá za 1,6 miliardy USD (1,22 miliardy eur). Suma predstavovala 21 % ruského exportu vojenského sortimentu.

Teraz sa robia záverečné skúšky na mori na lietadlovej lodi za 2,3 miliardy USD. Jej prevzatie od ruského dodávateľa sa očakáva do konca tohto roka.

Rusko je druhým najväčším exportérom zbraní na svete. Jeho zbrojársky priemysel skolaboval po rozpade Sovietskeho zväzu v roku 1991. V minulých rokoch sa ho však podarilo oživiť a začala sa jeho modernizácia.

Avšak ešte nie je s ním všetko v poriadku. Vlani prezident Dmitrij Medvedev pohrozil, že začne nakupovať zbrane v zahraničí, ak zbrojovky nezvýšia kvalitu produkcie. Rusko už objednalo vo Francúzsku dve obojživelné výsadkové plavidlá. Rozhodnutie ostro kritizovali predstavitelia ruských zbrojoviek.

20.09.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...