1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Boeing sa v roku 2012 opäť stal najväčším výrobcom lietadiel na svete

boeing logo1Seattle - Americkému koncernu Boeing sa darí. Vlani sa zrejme po rokoch stal opäť najväčším výrobcom lietadiel, informovala agentúra DPA.


Boeing v roku 2012 získal objednávky celkovo na 1203 lietadiel. Počet otvorených objednávok tak vzrástol na rekordných 4373. Koncern ešte nikdy nemal takto naplnené objednávkové knihy, informoval dnes Boeing v Seattle.

 

Ďalšie číslo však európskeho konkurenta Airbus znepokojí ešte viac. Boeing vlani svojim zákazníkom dodal 601 lietadiel. To znamená, že sa po niekoľkých rokoch opäť stal najväčším výrobcom lietadiel na svete. Airbus ešte nezverejnil čísla za vlaňajšok, ale ako cieľ si v roku 2012 stanovil dodanie 580 lietadiel.

Boeing v porovnaní s rokom 2011 zvýšil počet dodaných lietadiel o štvrtinu. Šéf divízie komerčných lietadiel Ray Conner uviedol, že zamestnanci produkcie podali vlani "pôsobivý výkon".

06.01.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...