1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Berlín začal hľadať domáceho investora pre podiel Daimlera v EADS

EADS logoBerlín - Nemecko začalo hľadať súkromných domácich investorov, ktorí by kúpili časť z podielu spoločnosti Daimler v európskom zbrojárskom koncerne EADS.

Uviedli to pre agentúru Reuters zdroje blízke informáciám. Ďalšie zdroje z vlády Angely Merkelovej potvrdili túto informáciu s tým, že systematické hľadanie jedného či viacerých domácich investorov pre 7,5-% podiel Daimlera v EADS sa začne v najbližších týždňoch.

Automobilka Daimler kontroluje v EADS celkovo 15-% podiel. Začiatkom roka však firma oznámila, že plánuje tento podiel znížiť, čo znervóznilo nemeckú vládu, keďže ďalších 22,5 % vlastnia Francúzi. Konkrétne francúzska vláda kontroluje 15-% podiel ako Daimler a francúzska spoločnosť Lagardére 7,5 %. Nemecká vláda pritom netají, že by rada udržala v zbrojárskom koncerne rovnováhu medzi Nemeckom a Francúzskom. Podľa zdrojov by nemecká vláda chcela problém vyriešiť do konca roka, aj keď by sa nič nestalo, ak by hľadanie investora trvalo dlhší čas.

18.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...