1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V Tornali majú šancu získať prácu pre ďalších sto ľudí

vyrobna halaTornaľa - O druhú halu hnedého priemyselného parku v Tornali prejavili záujem ďalší investori. Primátorka mesta Anna Szögedi pre TASR potvrdila, že rokovala aj so zástupcami spoločnosti MH Invest, ktorá pre ministerstvo hospodárstva spracováva databázu aktuálneho stavu jednotlivých priemyselných parkov. Pomoc pri rokovaní s investormi sľúbili aj zástupcovia Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO), ktorí navštívia mesto na budúci týždeň.

V hnedom priemyselnom parku pôsobí nateraz nemecká nábytkárska firma, ktorá pre seba potrebuje jednu halu. Samospráva zo zdrojov Európskej únie opravila dve haly. Niekoľko záujemcov v ostatných dňoch prejavilo záujem aj o druhú halu. "Môžem potvrdiť, že tieto informácie sú pravdivé, rokujeme s niekoľkými firmami. Som realistka, ale v jednom prípade sú rokovania tak ďaleko, že začínam byť optimistka. Na žiadosť investora nemôžem zatiaľ hovoriť, o akú firmu ide a ani o predmete jej činnosti. Predbežne však máme nádej, že tu pribudne ďalších približne sto pracovných miest," povedala Szögedi.

Pri hľadaní investorov sa samospráva spolieha predovšetkým na vlastnú iniciatívu. V meste, kde miera nezamestnanosti presahuje 30 %, však vítajú aj pomoc zo strany štátu. "Je to pre nás skutočne prínos, pretože ministerstvo hospodárstva nám pomôže pri vyjednávaní čo najlepších podmienok. Navyše, štát má pri vyjednávaní väčšie možnosti ako samospráva. Som však presvedčená, že terajší záujem o priemyselný park v Tornali je aj vizitkou dobrých a korektných vzťahov s formou, ktorá tu už pôsobí," dodala primátorka Tornale.

23.10.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...