1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Talianski zamestnávatelia počítajú s poklesom ekonomiky až o 2,4 %

italian-flagRím - Talianska asociácia zamestnávateľov predpokladá, že pokles ekonomiky bude tento rok výraznejší než sa pôvodne čakalo.

Podľa asociácie Confindustria by mal tohtoročný pokles hrubého domáceho produktu (HDP) dosiahnuť 2,4 % namiesto pôvodne očakávaných 1,6 %. S poklesom počíta aj v nasledujúcom roku, pričom ešte koncom minulého roka odhadovala mierny rast. Podľa Confindustrie v roku 2013 ekonomika klesne o 0,3 % namiesto rastu o 0,6 %. Európska komisia zatiaľ predpokladá v tomto roku pokles talianskej ekonomiky o 1,4 % a na budúci rok očakáva rast o 0,4 %.

Miera nezamestnanosti by mala podľa asociácie zamestnávateľov dosiahnuť tento rok 10,4 %, čo je výrazné zvýšenie oproti pôvodnej prognóze na úrovni 8,6 %. Za obdobie 2008 až koniec roka 2013 by v talianskej ekonomike malo zaniknúť celkove 1,482 milióna pracovných miest, dodala Confindustria.

30.06.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...