1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Situácia v čínskom priemyselnom sektore sa tento mesiac stabilizovala

Chinese-flagPeking - Situácia v čínskom priemyselnom sektore sa tento mesiac stabilizovala, keďže jeho produkcia sa zvýšila a ožil aj export. Ale ešte nie dosť na to, aby index, ktorý odráža aktivitu tohto odvetvia, prekročil zlomovú hranicu. Tá oddeľuje pokles výkonu daného sektora od rastu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu medzi manažérmi čínskych firiem, ktorý na objednávku banky HSBC uskutočnila spoločnosť Markit.

Výsledky ankety ukázali, že aprílový index nákupných manažérov (PMI) čínskeho výrobného sektora mierne vzrástol na 49,1 bodu z marcových 48,3 bodu. Jeho hodnota však zostala pod úrovňou 50 bodov, ktorá je hranicou medzi rastom daného odvetvia a jeho poklesom. Hodnota čínskeho PMI sa drží pod touto úrovňou už od júna 2011.

Aj čiastkový index pre nové objednávky sa odrazil zo štvormesačného minima a mierne vzrástol na 48,9 bodu, ale neprekonal 50-bodovú hranicu.

24.04.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...