1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Produkcia francúzskeho priemyslu v decembri klesla

france flagParíž/Rím - Produkcia francúzskeho priemyslu v poslednom mesiaci minulého roka klesla, a to oveľa viac, ako analytici očakávali. Z najnovších štatistických údajov vyplýva, že výkon francúzskeho priemyslu sa v decembri 2011 znížil o 1,4 % oproti novembru, keď ešte vzrástol medzimesačne o 1,1 %.

Analytici pritom odhadovali, že priemyselná produkcia druhej najväčšej ekonomiky eurozóny v decembri klesne miernejšie, konkrétne o 0,7 %.

Hlavným dôvodom strmšieho poklesu bolo zníženie produkcie výrobného sektora, a to medzimesačne o 1,4 %, zatiaľ čo produkcia baní, elektrární a vodární v sledovanom období klesla o 1,3 % a výkon stavebníctva sa v decembri prepadol medzimesačne o 2 %.

Za celý 4. štvrťrok 2011 sa produkcia francúzskeho priemyslu ako celku znížila oproti predchádzajúcemu kvartálu o 0,8 %, pričom objem výroby klesol o 0,5 %.

Výkon talianskeho priemyslu sa naopak v decembri minulého roka oproti novembru zvýšil, a to o 1,4 %, zatiaľ čo analytici odhadovali, že klesne o 0,5 %. V medziročnom porovnaní sa ale priemyselná produkcia v tretej najväčšej ekonomike eurozóny po očistení od sezónnych vplyvov v decembri znížila o 1,7 %, čo je ale tiež lepší výsledok ako 4,6-% pokles, ktorý očakávali analytici.

12.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...