1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Priemyselná výroba v Maďarsku klesla v máji piaty mesiac po sebe

hungarian flagBudapešť - Priemyselná výroba v Maďarsku v máji klesla piaty mesiac po sebe. Po očistení o vplyv počtu pracovných dní sa v medziročnom porovnaní znížila o 4,6 % po poklese o 5,8 v predchádzajúcom mesiaci.

TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA, ktorá sa odvolala na štvrtkové zverejnené údaje maďarského štatistického úradu.

Objem produkcie klesol najmä vo výrobe počítačových, elektronických a optických zariadení, ako aj potravín, nápojov a tabakových výrobkov. Na medzimesačnej báze sa priemyselná výroba v Maďarsku odrazila od dna, keď po aprílovom poklese o 2,5 % zaznamenala nárast o 1,6 %.

Podľa osobitných údajov štatistického úradu tržby v maďarskom maloobchode v máji medziročne prudko klesli o 12,3 % po prepade o 12,7 % v apríli. V predajniach potravín sa objem tržieb znížil o 7,3 %, v nepotravinárskom maloobchode o 10,9 % a v maloobchode s pohonnými látkami o 25,9 %. Na medzimesačnej báze sa maloobchodné tržby po očistení od sezónnych vplyvov a počtu pracovných dní znížili o 0,8 %.

14.07.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...