1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Priemyselná produkcia v Japonsku klesla vo februári najvýraznejšie za 9 mesiacov

japanese flagTokio - Priemyselná produkcia v Japonsku sa vo februári vrátila k poklesu, ktorý znamenal najhorší výsledok v oblasti priemyselnej výroby za posledných deväť mesiacov. Poukázali na to v pondelok zverejnené údaje japonského ministerstva hospodárstva, obchodu a priemyslu, ktoré zverejnilo konečné údaje.

Priemyselná produkcia klesla vo februári medzimesačne po úprave o sezónne vplyvy o 1,3 %. Bol to najhorší výsledok od mája minulého roka, v ktorom priemyselná výroba klesla o 10,5 %. Na porovnanie, v januári sa zvýšila o 3,1 %. Údaje za február však boli lepšie, než uvádzal predbežný odhad, podľa ktorého klesla priemyselná výroba o 2,1 %.

Najviac výsledky v oblasti priemyselnej produkcie ovplyvnil automobilový sektor. Produkcia v tejto oblasti klesla vo februári medzimesačne o 5,8 % po januárovom raste o 2,8 %.

V medziročnom porovnaní zaznamenala priemyselná výroba v Japonsku pokles o 2 %. Výsledok je lepší, ako v porovnaní s januárovým vývojom, tak v porovnaní s predbežným odhadom. V januári klesla o 5,3 % a predbežný odhad poukazoval na pokles o 2,6 %.

26.04.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...