1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Objednávky na priemyselné výrobky z Nemecka v septembri klesli

german flag1Berlín - Objednávky na nové priemyselné výrobky z Nemecka v septembri opäť klesli, už druhý mesiac po sebe a najstrmšie za uplynulý rok. Dôvodom je dlhová kríza a spomaľovanie hospodárskeho rastu v Európe.

Podľa údajov berlínskeho ministerstva obchodu dopyt po produktoch nemeckých tovární v septembri klesol medzimesačne o 3,3 %. Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg pritom odhadovali, že po augustovom znížení objednávok o 0,8 % sa tempo ich poklesu v septembri spomalí na 0,4 %.

V medziročnom porovnaní sa záujem o dodávky výrobkov z Nemecka v septembri na sezónne upravenej báze prepadol o 4,7 %.

Štatistiky tiež odhalili, že zatiaľ čo domáce objednávky v septembri klesli o 1,8 %, dopyt po nemeckých výrobkoch na kľúčových trhoch v zahraničí sa znížil až o 9,6 %.
Najväčšia ekonomika eurozóny tak naplno pociťuje vplyv krízy, ktorá sa začala v okrajových štátoch menovej únie. Firmy aj spotrebitelia na starom kontinente znižujú výdavky, a aj dopyt po nemeckom exporte v zámorí klesá.

10.11.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...