1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Objednávky aj tržby talianskeho priemyslu v auguste klesli

italian flagMiláno - Objednávky v talianskom priemysle v auguste medziročne klesli o 10 %. Informoval o tom v stredu štatistický inštitút ISTAT, podľa ktorého sa pod tento výsledok podpísal silný pokles zahraničného dopytu.

ISTAT spresnil, že zahraničné objednávky na priemyselné výrobky z tretej najväčšej ekonomiky eurozóny sa v auguste znížili o 16,3 %, pričom v sektore dopravy sa prepadli až o 27,3 %. Domáce objednávky tiež klesli, a to o 4 %.

Aj tržby talianskeho priemyslu sa v auguste znížili, a to o 2,2 %, čo zvyšuje obavy z možného poklesu celej ekonomiky. Talianske hospodárstvo totiž v 1. polroku 2019 vzrástlo len o 0,1 % po ukončení technickej recesie koncom minulého roka.

V medzimesačnom porovnaní sa tržby v priemysle znížili o 0,3 %. Bol to už ich tretí medzimesačný pokles po sebe. Taliansky priemysel trpí výraznejším spomalením v Európe, najmä v Nemecku, ktoré je čiastočne spôsobené obchodným napätím medzi Spojenými štátmi a Čínou.

Európska komisia predpovedala, že talianska ekonomika tento rok vzrastie len o 0,1 %, zatiaľ čo Medzinárodný menový fond očakáva, že bude stagnovať.

Niektorí ekonómovia sú ešte pesimistickejší a prognózujú Taliansku pokles ekonomiky.

28.10.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...