1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nemecké priemyselné objednávky v máji nečakane vzrástli o 6,4 %

german flag1Wiesbaden - Priemyselní výrobcovia v Nemecku získali v máji podstatne viac objednávok, než sa očakávalo. Hlavným impulzom však boli veľkoobjemové objednávky, ktoré môžu v čase výrazne kolísať. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

V porovnaní s aprílom priemysel evidoval nárast objednávok o 6,4 %, oznámil vo štvrtok nemecký štatistický úrad. Analytici očakávali v priemere oveľa nižší nárast na úrovni 1,0 %. Bez veľkoobjemových objednávok by objednávky celkovo vzrástli len o 3,2 %.

Počet nevybavených objednávok vo výrobnom odvetví v Nemecku je napriek postupnému znižovaniu stále na historicky vysokej úrovni. Nárast dopytu bol v máji v podstate rovnomerne rozdelený medzi domácim trhom a zahraničím. Rozdelenie podľa jednotlivých skupín výrobkov bolo naproti tomu oveľa nevyváženejšie.

Dopyt po kapitálových tovaroch, ako sú napríklad stroje, vzrástol výrazne o dvanásť percent. Dopyt po medziproduktoch a spotrebnom tovare bol naproti tomu v porovnaní s aprílom o niečo slabší.

14.07.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...