1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Dôvera v ekonomiku eurozóny sa v januári zvýšila

euro buildingBrusel - Dôvera v ďalší vývoj ekonomiky 27-člennej eurozóny v januári vzrástla, už druhý mesiac po sebe. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu, ktorý zverejnil renomovaný inštitút Conference Board.

Podľa týchto výsledkov sa hlavný ekonomický index (Leading Economic Index, LEI) v januári zvýšil na 104,1 bodu z decembrových 103,1 bodu. Na porovnanie, v novembri bol na úrovni 102,7 bodu.

Hlavný analytik Conference Board pre Európu Jeane-Claude Manini sa domnieva, že výrazný nárast hodnoty LEI v prvom mesiaci roka signalizuje, že nielen podnikateľská a spotrebiteľská dôvera, ale aj dôvera finančného trhu v eurozónu sa zlepšila od decembrového summitu Európskej únie. Jedným z dôvodov je aj rozhodnutie Európskej centrálnej banky, ktorá na konci decembra ponúkla finančným ústavom v eurozóne lacné úvery a plánuje v tom pokračovať.

Prieskum Conference Board zároveň odhalil, že jeden zo základných indexov, konkrétne index hodnotenia súčasnej situácie v januári zostal na decembrovej úrovni 102,6 bodu.

28.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...