1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Ceny priemyselných výrobcov v marci 2012 medzimesačne stúpli o 0,7 %

growth chart 1Bratislava - Ceny priemyselných výrobcov pre tuzemsko v marci 2012 oproti februáru tohto roka vzrástli na Slovensku o 0,7 %. Zvýšili sa ceny priemyselnej výroby o 0,9 %, dodávky elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 0,5 %, dodávky vody, čistenia, odvodu, odpadov a služieb o 0,8 %, ťažby a dobývania o 0,1 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

V priemyselnej výrobe vzrástli ceny koksu a rafinovaných ropných produktov o 4,9 %, strojov a zariadení inde nezaradených o 2,5 %, chemikálií a chemických produktov o 1,6 %, ostatnej výroby, opravy a inštalácie strojov o 1 %, kovov a kovových konštrukcií o 0,4 %, počítačových, elektronických a optických výrobkov o 0,1 %. Klesli ceny výroby potravín, nápojov a tabaku o 0,3 %, textilu, odevov, kože a kožených výrobkov, dopravných prostriedkov zhodne o 0,2 %, drevených a papierových výrobkov, tlače, výrobkov z gumy a plastov, elektrických zariadení zhodne o 0,1 %. Nezmenili sa ceny základných farmaceutických výrobkov.

V marci 2012 v porovnaní s marcom 2011 vzrástli ceny priemyselných výrobcov pre tuzemský trh o 4,2 %. Zvýšili sa ceny dodávky elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 8,5 %, ťažby a dobývania o 5 %, dodávky vody, čistenia, odvodu, odpadov a služieb o 2,7 % a priemyselnej výroby o 1,3 %.

V priemyselnej výrobe vzrástli ceny koksu a rafinovaných ropných produktov o 14,9 %, výroby základných farmaceutických výrobkov a prípravkov o 6,4 %, strojov a zariadení inde nezaradených o 3,6 %, chemikálií a chemických produktov o 3 %, textilu, odevov, kože a kožených výrobkov o 2,5 %, potravín, nápojov a tabaku o 1,9 %, výrobkov z gumy a plastu o 1,3 %, ostatnej výroby, opravy a inštalácie strojov o 0,7 %.

Klesli ceny dopravných prostriedkov o 6,4 %, drevených a papierových výrobkov, tlače o 4,4 %, počítačových, elektronických a optických výrobkov o 1,4 %, kovov a kovových konštrukcií, elektrických zariadení zhodne o 0,9 %.

30.04.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...