1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Britská ekonomika by v tomto roku mala začať rásť, ale pomaly

british flagLondýn - Britská ekonomika by v tomto roku mala začať znova rásť, ale tempo jej zotavovania z recesie bude pomalé. Vyhlásil to guvernér britskej centrálnej banky Bank of England (BoE) Mervyn King.

Britská ekonomika sa v 1. štvrťroku 2012 prekvapujúco prepadla do recesie, ale podľa Kinga niektoré prieskumy naznačujú, že by sa už čoskoro mala odraziť od dna.

"Skutočne sa objavujú náznaky, že zotavovanie sa blíži," vyhlásil King s odvolaním sa na prieskum podnikateľskej dôvery a na údaje o vývoji zamestnanosti.

Hrubý domáci produkt (HDP) Spojeného kráľovstva za prvé tri mesiace 2012 klesol o 0,2 % oproti predchádzajúcemu štvrťroku, keď sa medzikvartálne znížil o 0,3 %. Pokles HDP dva kvartály po sebe znamená recesiu.

Analytici pritom očakávali, že výkon britskej ekonomiky v období január - marec 2012 naopak stúpne o 0,1 % a krajine sa podarí vyhnúť recesii.

07.05.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...