1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

OMS, a.s.

Inovatívne a udržateľné riešenia pre inteligentný priemysel

V súčasnosti čelí priemysel potrebe transformovania ľudskej činnosti na tvorivé aktivity a delegovania fyzicky náročnej rutinnej práce na stroje a systémy. Myšlienka urobiť z priemyslu inteligentný proces nabrala nový, systematickejší rozmer, keďže sa intenzívne venuje spojeniam medzi výrobnými a obchodnými procesmi, konečnými užívateľmi, dodávateľskými reťazcami, ako aj ľudskou spoločnosťou a životným prostredím.

Víziou Smart Industry, čiže inteligentného priemyslu, je zjednodušenie prepojenia zákazníka, výrobcu, dodávateľa a predajných kanálov spolu s vytváraním dôstojnejších pracovných podmienok. Využitie princípu Priemysel 4.0 spolu s jeho technológiami na automatizáciu, integráciu a optimalizáciu výrobných procesov pomôže skrátiť časy výrobných cyklov, zlepšiť kvalitu výrobkov a implementáciu efektívnosti naprieč ich činnosťami, ako aj rast výroby vysoko prispôsobených produktov. Hlavným výsledkom inteligentného priemyslu je posun od centralizovanej k decentralizovanej výrobe, keď stroje nielen spracovávajú produkt, ale aj komunikujú na viacerých úrovniach a v reálnom čase reagujú na potreby výroby. Inteligentné továrne v rámci koncepcie Smart Industry sú samostatným systémom, ktorý je digitálne prepájaný pomocou IoT.

Pretože elektrotechnika a informačné technológie spolu čoraz viac súvisia, vyvinuli sme IoT platformu WorkSys. Z integrácie WorkSys bude profitovať priemysel, výrobca tovarov, ale aj služby poskytované výrobcom. Ako inovatívne a udržateľné riešenie v procese rozvoja enormného potenciálu inteligentného priemyslu je WorkSys pripravený vybudovať fungujúci ekosystém so schopnosťou dokumentovať a podporovať modul partnerstva kľúčových hráčov na trhu s IoT aktivitami. WorkSys predstavuje otvorený, spolupracujúci a udržateľný systém, ktorý je postavený na akceptovanej referenčnej IoT architektúre, jej interoperabilite, štandardoch, ako aj zdieľaných komponentoch.

Osvetlenie ako jedinečná, dosiaľ nedefinovaná a efektívna infraštruktúra

Systém WorkSys ponúka unikátne riešenie pri budovaní komplexnej IoT infraštruktúry s využitím sústavy osvetlenia akéhokoľvek priemyselného objektu. Keďže svietidlá sa nachádzajú vo všetkých častiach podniku a predstavujú súčasť rovnomerne rozvetvenej a ucelenej sústavy, každé z nich je možné nahradiť LED verziou s DALI riadením a upraviť ho pre potreby IoT aplikácie, s cieľom vytvoriť dokonalú infraštruktúru s úspornými riešeniami. Nespornou výhodou je, že svetelná sústava je ideálne rozmiestnená, čiže inštalačná výška poskytuje unikátnu polohu pri umiestnení senzorov, kamier, radarov a ostatných zariadení potrebných na monitorovanie a zber dát.

Poskytuje tak ideálne podmienky pre použitie PowerLine (PLC 2.0) komunikácie a RF (Bluetooth 5.0) komunikácie. Keďže nevyžaduje vybudovanie novej komunikačnej infraštruktúry, naplno otvára možnosť pre komplexnejšie využitie už existujúcej elektrickej siete a rozvodov. Konštantný výkon a stále elektrické napätie v sústave, kde systém WorkSys vypína svietidlá digitálne, zaručuje permanentné napájanie 230V, ktoré je potrebné pre fungovanie väčšiny senzorov a zariadení inteligentného priemyslu. Systém WorkSys je tak plne schopný vytvoriť komunikačnú a dátovú zbernicu prostredníctvom komplexného využitia potenciálu vybudovanej elektrickej siete osvetľovacieho systému. To znamená, že komunikačný signál je prenášaný cez štandardnú sieť napájania.

Svetelná infraštruktúra disponuje niekoľkými jedinečnými vlastnosťami pre riešenie WorkSys. Patrí k nim:
• uniformita siete a kompletné pokrytie podniku,
• návratnosť vstupnej investície v rámci zvýšených úspor energie,
• sieť možno jednoducho dobudovať výmenou osvetlenia so špeciálnou výbavou,
• vyžaduje stále napätie 230 V,
• ideálna pozícia spočívajúca vo výške a homogenite celého priestoru,
• jednotná správa a údržba osvetlenia, ako aj celého univerzálneho systému.

WorkSys – IoT platforma pre inteligentný priemysel

WorkSys ako otvorená IoT platforma integruje viacero aplikácií s možnosťou prispôsobenia potrebám konkrétnej inštalácie. Účelom je prepojenie akéhokoľvek zariadenia s inými zariadeniami a aplikáciami s cieľom prenášať informácie cez internetové prepojenie. Riadenia jednotlivých zariadení je tak možné vykonávať online z akéhokoľvek miesta na svete. WorkSys ponúka širokú škálu inteligentných služieb, ktoré je možné kedykoľvek dopĺňať neobmedzenými možnosťami pri opätovnom použití získaných údajov a komponentov. S príťažlivou vizualizáciou pomáha naštartovať či rozvíjať proces digitalizácie, ako aj ukázať, že využitím technológie IoT a pospájaním viacerých aplikácií do jedného zdravého ekosystému umožňuje vytvoriť životaschopný a dlhodobo udržateľný systém, do ktorého sa firma nemusí dodávateľsky zamknúť.

Zhromažďovanie, prenos a vyhodnocovanie údajov je zabezpečované komplexným riadiacim systémom WorkSys založeným na IoT otvorenej platforme s rozšírením pre Smart Industry riešenia. Súčasne ponúka štandardizované rozhranie API pre integráciu iných riadiacich systémov. Požadované údaje môžu byť spracované, riadené a optimalizované použitím WorkSys webovej aplikácie, ktorá pozostáva z modulov zaoberajúcich sa jednotlivými časťami fabriky, a prehľadne poskytuje informácie s možnosťou online riadenia. WorkSys má tiež schopnosť expandovať informácie prostredníctvom partnerských riešení.

IoT platforma WorkSys rešpektuje nasledovné princípy:
1. Architektúru IoT s požiadavkami pre konkrétny typ užívateľa, ktorú riadi tím zodpovedný za operatívne riadenie projektu inteligentného priemyslu, a tiež plnenie zmlúv navrhnutých pre operátorov služieb na prevádzku určitého segmentu v definovanom priestore.
2. Univerzálnosť – jedna platforma určená pre neobmedzené množstvo rôznych partnerov aj zákazníkov.
3. Rozšíriteľnosť – možnosť viacnásobného použitia modulu/integrácie pre rôzne zámery ako je napríklad integrácia partnerov, alebo nasadenie modulu z ekosystému.
4. Otvorenosť na všetkých úrovniach, optimalizácia zdrojov a nákladov pri využití existujúcej infraštruktúry či jej riešení pri vybudovaní platformy ako udržateľnej, otvorenej architektúry, ktorá sa zakladá na normách a verejne akceptovaných protokoloch, so schopnosťou integrovať/meniť komponenty v akejkoľvek vrstve a doméne (zariadenia, pripojenie, platforma, dáta...), ako aj na príprave interdisciplinárnych scenárov (údaje, služby).

WorkSys – náš neinvazívny prístup stojí na 3 základných pilieroch:
-    je ľahko zostaviteľný, nízkoenergetický, bezpečný, schopný pripojenia s inými analógovými a digitálnymi zariadeniami, a zároveň disponuje niekoľkými spôsobmi pripojenia k internetu,
-    jednoduchá integrácia: integrácie sú pripravené na použitie s aplikáciami Google Apps, Microsoft Office 365, Mindsphere a ďalšími platformami IoT,
-    poskytovanie technickej podpory: profesionálna technická podpora, vzorové projekty a realizácie, kompletná dokumentácia vrátane zdrojových kódov, ktoré sú k dispozícii.

WorkSys je pripravený pomôcť vybudovať digitálny ekosystém v priemysle

Hlavné ciele digitálneho ekosystému:
1. Vytvoriť funkčný ekosystém s riešeniami inteligentného priemyslu prostredníctvom spolupráce s kľúčovými hráčmi na inteligentnom priemyselnom trhu, ako aj start-upmi a dostupnými inovatívnymi riešeniami založenými na vzájomne výhodných partnerstvách a na spolupráci bez bariér.
2. Urýchliť vývoj a zabezpečiť dlhodobé zavádzanie riešení pomocou WorkSys na základe dopytu a potrieb partnera s cieľom dosiahnuť interoperabilitu riešení založených na akceptovaných normách, referenčnej architektúre a implementáciách otvoreného zdroja.
3. Vytvoriť a formovať dynamicky napredujúci trh s inteligentnými zdrojmi a službami cestou poskytovania odbornej pomoci pri príprave, vyvíjať a implementovať riešenia prostredníctvom siete vybraných, dostupných a hodnotných ekosystémových partnerov.

FRONT END – grafické používateľské rozhranie
Základné moduly Worksys:

FactoryDashboard – digitálne dvojča vašej firmy. Umožňuje zhromažďovať, vizualizovať a monitorovať automaticky zbierané informácie z rôznych systémov na jednom mieste. Je príjemným a graficky príťažlivým prostredím pre integráciu všetkých digitálnych bodov a ich parametrov, aktuálneho stavu, meraním výkonu na jednom mieste s podporou KPI.

FactoryStudio – používateľsky príjemný a efektívny nástroj pri samotnom zahájení procesu digitalizácie firmy, ktorý umožňuje pohodlne a účinne vytvárať digitálne obrazy podniku. Ľahko rozdelí podnik do rôznych zón, aj geograficky vzdialených, čo predstavuje výhodu pre firmy s viacerými prevádzkami.

PerformanceDashboard – podporný analytický nástroj, ktorý je pripravený prezerať údaje KPI z hľadiska riadenia výkonu a efektívnosti digitalizovaného podniku.

DigitalIntelligence – vo svete inteligentného priemyslu predstavuje digitálna inteligencia schopnosť transformovať digitálne údaje na reálne orientované informácie so zameraním na používateľa. Ich vyhodnotenie umožňuje zrozumiteľne prezentovať výsledky analýz a poukazovať na ďalší vývoj.

ApplicationStore – pohodlné úložisko najvyspelejších osvedčených globálnych inteligentných riešení vo svojom odbore s možnosťou efektívneho hľadania nových alternatív pre zdravý a fungujúci ekosystém.

Priemysel Dnes/Průmysl Dnes

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...