1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ZKW Slovakia plánuje vytvoriť 1000 nových pracovných miest

Car_lightTopoľčany - Spoločnosť ZKW Slovakia, s.r.o. plánuje rozšíriť výrobné kapacity svojho závodu v priemyselnom parku v Krušovciach v okrese Topoľčany.

Rozšírenie výroby svetlometov pre motorové vozidlá by prinieslo zhruba tisíc nových pracovných miest. Novú výrobnú halu plánuje firma postaviť v dvoch etapách. Výstavba prvej etapy by sa mala začať v januári budúceho roka, ukončená by mala byť o šesť mesiacov neskôr. Začiatok druhej etapy je naplánovaný na november 2014, výstavba by mala byť ukončená v marci 2015. Podľa predloženého investičného zámeru plánuje ZKW Slovakia, s.r.o. preinvestovať v Krušovciach ďalších 12 miliónov eur.  ZKW Slovakia, s.r.o.

Krušovce bola založená v roku 2006 ako 100-% dcérska spoločnosť rakúskej firmy ZIZALA Lichtsysteme GmbH Wieselburg. Spoločnosť eviduje základné imanie v hodnote 4,85 milióna eur. V októbri 2008 firma oficiálne spustila do prevádzky svoj závod v priemyselnom parku v Krušovciach. Ako v tom čase informoval zástupca investora Hubert Schuhleitner, výška investície prevýšila 11 miliónov eur. Investor avizoval už počas spustenia prevádzky postupné rozširovanie výrobných priestorov v ďalších etapách.

21.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...