1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Halliburtonu vzrástol v 1. kvartáli viac než dvojnásobne

New York - Čistý zisk americkej spoločnosti Halliburton vzrástol v 1. štvrťroku viac než dvojnásobne po tom, ako sa zvýšili ťažobné aktivity v Severnej Amerike.

Halliburton, ktorý zabezpečuje viaceré služby pre ropné firmy, je prvou veľkou spoločnosťou v energetickom priemysle, ktorá oznámila štvrťročné výsledky. Ako uviedla, jej čistý zisk za prvé tri mesiace tohto roka dosiahol 511 miliónov USD (353,63 milióna eur), čo znamená 56 centov na akciu. V rovnakom období roka 2009 dosiahla zisk 206 miliónov USD (23 centov/akcia).

Bez započítania mimoriadnych položiek, medzi ktoré patria najmä náklady vo výške 46 miliónov USD spojené s medzinárodnými sankciami na ropné operácie v Líbyi, by firma dosiahla zisk 61 centov na akciu, pričom analytici očakávali 58 centov/akcia.

Tržby vzrástli medziročne o 41 % na 5,3 miliardy USD. Aj v tomto prípade spoločnosť prekonala očakávania trhov, ktoré čakali tržby na úrovni 4,87 miliardy USD.

18.04.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...