1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Vo vedení ZSE a VSEH sa od 1. januára udiali personálne zmeny

electricity pylons 4Bratislava - Spoločnosti skupín Západoslovenská energetika (ZSE) a Východoslovenská energetika Holding (VSEH) nastupujú na cestu postupnej integrácie.

Novým predsedom predstavenstva a riaditeľom obchodu ZSE Energia sa od 1. januára stal Juraj Bayer, ktorý bude naďalej pôsobiť aj na pozícii predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa spoločnosti VSE. Doterajší predseda predstavenstva ZSE Energia Juraj Krajcár zostáva v predstavenstve materskej spoločnosti ZSE a zároveň preberá zodpovednosť za konsolidáciu tzv. nekomoditného biznisu.

Ako ďalej informovala hovorkyňa ZSE Michaela Dobošová, personálne zmeny na úrovni predstavenstiev materskej a dcérskej spoločnosti reflektujú postupnú integráciu firiem pôsobiacich v skupine ZSE, pričom všetky doterajšie obchodné značky zostávajú zachované. Všetky spoločnosti integrovanej skupiny ZSE budú podľa nej pôsobiť na trhu aj naďalej v nezmenenom nastavení.

Dobošová spresnila, že Bayer bude zodpovedať za obchodnú stratégiu tzv. komoditného biznisu, teda za oblasť predaja elektriny a plynu vo všetkých zákazníckych segmentoch, za produktový manažment, cenotvorbu a príslušné podporné aktivity.

Doplnila, že súčasťou konsolidácie kompetencií na úrovni strategického riadenia je zmena v riadení tzv. nekomoditného biznisu, ktorý preberá Juraj Krajcár. Nekomoditný biznis predstavujú okrem elektromobility aj zákaznícke riešenia tzv. novej energetiky, teda obnoviteľné zdroje, dodávka tepla a chladu, komplexné modernizácie budov, dekarbonizačné aktivity a zvyšovanie energetickej efektívnosti, garantovaná energetická služba a batériové úložiská.

10.01.2024 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...