1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V Krupine plánujú vybudovať biometánovú stanicu za 6 až 8 mil. eur

biogas stationBratislava - Bratislavská spoločnosť ELLEVEN, s.r.o., plánuje v Krupine, v miestnej časti Pijavice, vybudovať biometánovú stanicu (BMS) v predpokladanej hodnote 6 až 8 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvu investície na životné prostredie (EIA).

BMS bude spracovávať ročne 39.000 ton biomasy na bioplyn, ktorý môže byť využívaný na energetické účely. Ročná produkcia biometánu dosiahne približne 34.903 MWh.

Termín začatia výstavby BMS sa predpokladá približne v treťom kvartáli roku 2012. Čas výstavby sa odhaduje na 8 až 10 mesiacov s možným uvedením do prevádzky v lete 2013. "Stanicu bude obsluhovať jeden pracovník. Jeho pracovnou náplňou bude predovšetkým manipulácia so vstupnými surovinami," spresňuje sa v zámere.

Na výrobu bioplynu sa budú využívať suroviny poľnohospodárskej produkcie, a to ročne - 18.000 ton kukuričnej siláže, 9000 ton hnoja, 6000 ton ciroku, 4500 ton kuracieho trusu a 1500 ton trávnej senáže.

ELLEVEN, s.r.o., Bratislava vznikla v auguste 2010. Predmetom jej činnosti sú najmä prípravné práce pre realizácii stavby, uskutočňovanie stavieb a ich zmien, ako aj dokončovacie stavebné práce pri realizácii exteriérov a interiérov.

10.04.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...