1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V Hlohovci plánujú vybudovať bioplynovú stanicu za 4 milióny eur

biogas_station_smallBratislava - Spoločnosť PPMJ plánuje v Hlohovci vybudovať poľnohospodársku bioplynovú stanicu s investičnými nákladmi v hodnote 3 až 4 milióny eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor predložil na posúdenie vplyvu investície na životné prostredie (EIA).

V bioplynovej stanici sa bude anaeróbnou fermentáciou vyrábať z poľnohospodárskych surovín bioplyn, ktorý sa bude ďalej spaľovať v kogeneračnej jednotke s elektrickým výkonom 999 kW.

Termín začatia výstavby stanice sa predpokladá v štvrtom kvartáli 2011. Čas výstavby sa odhaduje približne na 6 mesiacov s možným uvedením do prevádzky v lete 2012.
Na výrobu bioplynu sa v zariadení stanice bude využívať ročne 16.500 ton kukuričnej a 1500 ton trávnej siláže. Ročne by sa malo v bioplynovej stanici vyrobiť 7992 MWh elektrickej energie a 8144 MWh tepelnej energie.

PPMJ, s. r. o., Hlohovec, vznikla v marci 2006. Predmetom jej činnosti je najmä prenájom nehnuteľností spojený s poskytovaním základných služieb. Do 25. mája 2011 spoločnosť pôsobila pod obchodným menom Pine Forest Catering, s. r. o.

09.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...