1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ÚRSO je pri dostatočnej liberalizácii trhu pripravený deregulovať

gas_fire_smallBratislava – Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) je podľa predsedu Rady pre reguláciu ÚRSO Jozefa Holjenčíka v prípade dostatočnej miery liberalizácie trhu a vytvorenia vhodného legislatívneho rámca v primárnej legislatíve pripravený pristúpiť k cenovej deregulácii v sieťových odvetviach, predovšetkým v oblasti dodávok elektriny a plynu.
"Úrad bude monitorovať stav na trhu a vytvárať trvalé podmienky v sekundárnej legislatíve, teda v tej, ktorú sám vydáva. Deregulácia bude samozrejme musieť byť schválená zákonom, čiže primárnou legislatívou, kde ÚRSO nemá žiadne kompetencie," uviedol na energetickej konferencii v Bratislave Energofutura 2011 Holjenčík.

Pripomenul, že primárnu legislatívu navrhuje Ministerstvo hospodárstva (MH) SR. "Rezort hospodárstva teda musí povedať, že kedy sa bude deregulovať. ÚRSO bude však pozorne sledovať a vyhodnocovať situáciu na trhu," poznamenal.

"Naším cieľom je teda vytvárať podmienky pre dereguláciu ešte v tomto 5-ročnom regulačnom období (2012 až 2016 – pozn. TASR), predpokladám, že k jeho koncu. Budeme robiť všetko pre to, aby tie podmienky boli vytvorené do konca roku 2016," dodal.

12.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...