1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Trend vo fotovoltike v SR smeruje k menším inštaláciám

solar_panelsBratislava – Trend vo fotovoltike v SR je podľa riaditeľky Slovenskej asociácie fotovoltického priemyslu (SAPI) Veroniky Galekovej v inštaláciách solárnych zariadení s menšími výkonmi.

"Trend smeruje skôr k menším inštaláciám, k jednotlivcom, rodinným domom, len proces ich zavádzania je stále komplikovaný. Ako bol komplikovaný pre veľké zariadenia, tak je stále rovnako komplikovaný aj pre malé zariadenia," uviedla dnes v Bratislave pre TASR na energetickej konferencii Fotovoltika na Slovensku v roku 2012 Galeková.

Fotovoltika v SR by mala byť podľa nej v otázke legislatívy respektíve byrokracie pre malého investora do solárnych zariadení prístupnejšia. "SAPI vidí budúcnosť stále priaznivo naklonenú fotovoltike, pretože slnka je dosť a nie je dôvod ho nevyužívať," konštatovala s tým, že ceny solárnych panelov a komponentov klesajú, čím sa stávajú prístupnejšími aj pre širšiu verejnosť. "Za najväčšiu bariéru rozvoja fotovoltiky na Slovensku považujeme však neustále sa meniace legislatívne podmienky a administratívnu náročnosť," dodala.

SAPI vznikla v roku 2010 ako profesijné združenie právnických osôb. Jej cieľom je pravdivo informovať o všetkých súvislostiach pri výrobe elektrickej energie pomocou slnečného žiarenia, a to nielen širokú verejnosť, ale nadviazať aj dialóg so štátnymi inštitúciami, a tak umožniť trvalý rozvoj tohto odvetvia na Slovensku.

26.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...