1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Transpetrol a Slovnaft podpísali zmluvu o preprave ropy na roky 2011-2013

slovnaft_petrol_stationBratislava – Zástupcovia spoločností Transpetrol, a.s., a Slovnaft, a.s., v Bratislave slávnostne podpísali trojročnú zmluvu o preprave ropy ropovodmi Družba a Adria na roky 2011 až 2013 v objeme viac ako 17 miliónov ton v hodnote minimálne 60 miliónov eur.
"V dnešnej veľmi zložitej situácii, v ktorej sa ocitá aj petrochemický priemysel, sa nám poradilo dohodnúť kontrakt, ktorý hovorí nielen o tom, že prepravíme ropu. Hovorí aj o určitých garantovaných výnosoch našej spoločnosti z tejto prepravy. Podarilo sa nám ale na rozdiel od minulosti preniesť do tejto zmluvy aj motivačné stimuly Slovnaftu, kde by sa využíval synergický efekt spoločnosti, jej pôsobenia v rámci skupiny MOL, umiestňovať ropu i mimo územia Slovenska a pritom využívať slovenský koridor," uviedol po podpise zmluvy predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Transpetrol, a.s., Ivan Krivosudský.

"Naše vzťahy sú korektné, dlhoročné. Pre nás táto zmluva bola veľmi zložito vyjednaná a je veľmi dôležitá," konštatoval predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovnaftu, a.s., Oszkár Világi.

Transpetrol, a.s., Bratislava zapísali do Obchodného registra SR v januári 1993. Predmetom jej činnosti je najmä preprava ropy ropovodom a skladovanie ropy, nákup a predaj ropy a ropných produktov, ako aj investorsko-inžinierska činnosť pri výstavbe systémov potrubnej dopravy. Eviduje základné imanie v hodnote 100,84 milióna eur.

Slovnaft, a.s., prostredníctvom svojej rafinérie v Bratislave ročne spracuje takmer 6 miliónov ton ropy. Ku koncu decembra 2010 vlastnila 209 čerpacích staníc, čo bol v porovnaní s predchádzajúcim rokom nezmenený stav. Skupina Slovnaft zamestnávala k decembru minulého roka viac ako 3600 zamestnancov.

14.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...