1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ThyssenKrupp očakáva zlacnenie železnej rudy najskôr o 3 roky

ThyssenKruppEssen/Rotterdam - Najväčšia nemecká oceliareň ThyssenKrupp očakáva po drastickom náraste cien komodít zlacnenie železnej rudy najskôr o 3 roky.

Dôvodom je výstavba baní na železnú rudu po celom svete a zvýšenie ponuky v budúcnosti, uviedol finančný riaditeľ ThyssenKrupp Steel Europe Peter Urban.

Pri cene železnej rudy, ktorá sa v súčasnosti pohybuje od 170 USD do 180 USD (118 až 125 eur) za tonu, možno počítať so znížením len približne o 20 USD až 30 USD na tonu. Pri cenách uhlia, ktoré vzrástli podobne prudko, však nemožno očakávať žiadne uvoľnenie, myslí si Urban.

S vysokými cenami pre odvetvie počíta do roku 2014 až 2015 aj šéf Nemeckého združenia oceliarov (Wirtschaftsvereinigung Stahl) v Düsseldorfe Hans Jürgen Kerkhoff.
Od začiatku roka 2010 vyskočili ceny železnej rudy a uhlia o 300 %, uviedol Urban. Dodal, že na predchádzajúce úrovne sa už zrejme nevrátia. V roku 2009 tona železnej rudy ešte stála 60 USD za tonu.

25.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...