1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Súd zablokoval rozhodnutie úradov a povolil Lukoilu obnoviť produkciu

Lukoil_petrol_stationSofia - Ruská spoločnosť Lukoil môže naplno obnoviť produkciu pohonných látok v bulharskej rafinérii Neftochim.

Oznámil to súd v Sofii, ktorý zablokoval nedávne rozhodnutie úradov odobrať rafinérii licenciu na výrobu a dodávku palív.

"Produkcia sa vráti na normálnu úroveň do konca tohto týždňa a možno aj skôr," vyhlásil hovorca Lukoilu Dmitrij Dolgov.

Bulharské úrady odobrali rafinérii licenciu preto, lebo ruská spoločnosť do určeného termínu nenamontovala meracie prístroje na monitorovanie objemu výroby a predaja palív pre potreby colných úradov. Lukoil tvrdí, že mu inštalácia meracích zariadení zaberie čas zhruba do konca roka.

Cieľom tohto opatrenia je obmedziť pašovanie pohonných látok a daňové úniky. Navyše, vláda chce dať pred októbrovými prezidentskými a komunálnymi voľbami najavo, že mieni tvrdo presadzovať dodržiavanie zákonov.

Lukoil sa však obrátil na súd a ten rozhodnutie úradov zastavil. Ale proti verdiktu sa možno odvolať do siedmich dní a šéf colného úradu Vanjo Tanov štátnemu rozhlasu potvrdil, že využije toto právo.

Rafinéria Neftochim je jedným z najväčších producentov palív v Bulharsku a jediným výrobcom leteckého paliva na Balkáne. Zatiaľ pracuje v minimálnom režime, aby nemusela úplne odstaviť prevádzku. Ale hneď, keď colní úradníci odstránia pečate, je pripravená začať s obnovou produkcie.

02.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...