1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Stredoslovenská energetika začne od 1. apríla ponúkať odberateľom aj plyn

gas fire2Žilina – Stredoslovenská energetika (SSE), a. s., začne od 1. apríla 2012 ponúkať odberateľom popri elektrickej energii aj plyn, pričom za kľúčovú konkurenčnú výhodu považuje cenu a spoľahlivý zákaznícky servis. Na tlačovej konferencii v Žiline to dnes oznámil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva a. s. SSE Pierre Chazerain.

Napriek tomu, že plyn je pre SSE novou komoditou, prináša ju podľa Chazeraina nielen s výhodami nového hráča, ale aj so silným zázemím medzinárodného lídra na energetickom trhu – materskej skupiny EDF. "Tieto aktivity začali v Európe už skôr a v rámci EDF máme veľmi dobrú spätnú väzbu a skúsenosti. Veľkou výhodou je, že takmer všetci obyvatelia majú pripojenie na elektrinu. Preto chceme pracovať s týmto portfóliom a ponúkať im aj dodávku plynu,“ povedal Chazerain.

S ponukou dodávky zemného plynu osloví SSE najskôr existujúcich približne 712.000 zákazníkov, vrátane domácností. „Predpokladáme, že hlavný záujem o dodávku plynu bude najmä z radov firiem, priemyselných zákazníkov či samospráv. Benefity sú pre firmy až do 15 % v závislosti od dĺžky viazanosti, pre domácnosti až 11 %, tiež v závislosti od dĺžky kontraktu. Pre veľkoodberateľov budeme pripravovať individuálne cenové ponuky, ktoré budú reflektovať ich objem a charakter spotreby,“ doplnil riaditeľ divízie Obchod a služby SSE Szilárd Mangult.

Zdôraznil, že okrem ceny chce SSE konkurovať aj úrovňou zákazníckych služieb založených na sieti 7 zákazníckych centier, call-centre s viac ako stovkou zamestnancov alebo na bezplatnom energetickom poradenstve. Na margo nižšej ceny plynu uviedol, že SSE obstaráva túto komoditu na veľkoobchodných trhoch. „Obchodujeme na burze, kde je obstarávacia cena komodity mnohokrát výhodnejšia ako dlhodobá cena z fixných kontraktov z Ruska. Odovzdávacie body sú pre nás v Rakúsku a Českej republike. Samozrejme, so zaručením bezpečnosti dodávky. Pretože ako dodávateľ sme povinní spĺňať štandardy kvality, ktoré nám predurčuje regulátor a zákon,“ dodal Mangult.

Tri štvrtiny trhu s dodávkami plynu dnes podľa neho pokrýva SPP, zhruba 20 % je podiel RWE, 2 % Shell a 3 % prislúchajú ostatným dodávateľom. „Toto je separátny pohľad na plyn. Poskytovanie dvoch komodít odberateľom je v súčasnosti štandardom na trhu. V najbližších rokoch budeme hovoriť o kumulatívnom trhovom podiele, čiže elektrina a plyn dokopy. Práve tu je priestor vytváraním synergických efektov, a tým pádom prinášaním cenových výhod pre zákazníka stabilizovať náš hlavný biznis a prinášať zákazníkom výhody jedného poskytovateľa,“ uzatvoril Mangult.

Stredoslovenská energetika, a. s., je členom skupiny Electricité de France. Dodáva energiu pre takmer 712.000 zákazníkov, jej domácim trhom je stredné Slovensko, kde pôsobíme viac ako 85 rokov.

07.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...