1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

SPP má záujem rokovať o nadobudnutí aktív spoločností E.ON a RWE

SPPBratislava – Slovenský plynárenský priemysel, a. s. (SPP) pozorne sleduje priebeh posudzovania transakcie výmeny majetku medzi energetickými spoločnosťami E.ON a RWE, ktorú v súčasnosti posudzuje Európska komisia.

V prípade, ak by výsledkom transakcie bol predaj aktív týchto spoločností na Slovensku, v Českej republike alebo Maďarsku, SPP má záujem vstúpiť do rokovaní o ich nadobudnutí. Tento záujem už SPP oznámil obom spoločnostiam.

Získanie nových zákazníkov v oblasti dodávky plynu a elektrickej energie by SPP ako lídrovi trhu s energiami na Slovensku umožnilo rozšíriť súčasné portfólio s viac ako 1,3 milióna zákazníkmi na Slovensku a v Českej republike. SPP je pripravený posúdiť aj iné investičné príležitosti. Spoločnosť presadzuje novú rozvojovú stratégiu, v ktorej okrem oblasti dodávky energii, teplárenstva a projektov v oblasti energetických služieb, venuje veľkú pozornosť mobilite, v rámci ktorej ponúka dopravným podnikom, dopravcom, ale aj fyzickým osobám ekonomicky efektívne riešenia pre ekologickú dopravu.

15.08.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...