1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spotreba plynu na Slovensku v júli po dvoch mesiacoch rastu medziročne klesla

gas fire2Bratislava - Slovenskí odberatelia v júli spotrebovali menej plynu ako v porovnateľnom období minulého roka. Po dvoch mesiacoch medziročného nárastu sa tak trend rastúcej spotreby otočil a vrátil sa k poklesu z prvých štyroch mesiacov. Vyplýva to z aktuálnych údajov zverejnených spoločnosťou SPP - distribúcia.

Takmer celý pokles spotreby zabezpečili veľkoodberatelia.

Celková spotreba plynu v júli klesla v prepočte na 2037 gigawatthodín (necelých 200 miliónov kubických metrov) z minuloročných 2097 gigawatthodín GWh). Domácnosti podľa SPP - distribúcia spotrebovali 183 GWh plynu, čo je o jednu GWh viac ako v júli minulého roka. Spotreba inštitúcií a firiem zaradených do maloodberu klesla o dve GWh na 54 GWh, podobne takmer porovnateľná bola spotreba stredných odberateľov, ktorá sa znížila o jednu GWh na 86 GWh.

Najväčší pokles spotreby zaznamenala SPP - distribúcia pri veľkoodberateľoch. Tí v júli odobrali 1714 GWh plynu oproti 1772 GWh v porovnateľnom období minulého roka. Celkovo domácnosti, inštitúcie aj firmy od začiatku tohto roka spotrebovali 27.620 GWh plynu, čo je oproti 30.270 GWh pokles o necelých 9 %.

14.09.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...