1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Slovnaft chce dosiahnuť v Česku v predaji pohonných látok prvú pozíciu

slovnaft_petrol_stationPraha - Nákupom čerpacích staníc rakúskeho OMV či iných firiem plánuje Slovnaft získať až štvrtinový podiel v českom maloobchode s pohonnými látkami. Český denník E15 dnes informuje, že mu to uviedol generálny riaditeľ Slovnaftu Oszkár Világi. Zároveň potvrdil záujem o prepojenie s českou firmou Čepro, ktorá vlastní takmer 200 čerpacích staníc EuroOil.

Slovnaft, ktorý je súčasťou maďarskej skupiny MOL, má v Česku sieť len 35 vlastných a partnerských čerpacích staníc.

Na rozdrobenom českom trhu by štvrtinový podiel znamenal pozíciu jednotky. Najsilnejšia Benzina, ktorú ovláda Unipetrol z poľskej skupiny PKN Orlen, má zatiaľ v maloobchode 14-% podiel. Predseda Spoločenstva čerpacích staníc Ivan Indráček predpokladá, že veľký záujem o akvizície v Česku bude mať aj ruský Lukoil a tiež PKN Orlen.

To, že OMV, súčasná dvojka na českom trhu, uvažuje o predaji časti zo svojich 217 staníc, potvrdzuje dobre informovaný zdroj. Ale Indráček pochybuje o tom, že sa ich naozaj zbaví. Pripúšťa, že Rakúšania by mohli sieť dobre speňažiť, ale český trh má pre nich výhodu - nie je ďaleko od rafinérie OMV vo Schwechate. Podľa neho je rozumné zbavovať sa skôr vzdialenejších sietí.

23.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...