1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Slovinskí podnikatelia prejavili záujem o spoluprácu v oblasti energetiky

slovenia-flagTrnava - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) navštívila delegácia slovinských podnikateľov, ktorú viedli Miljan Majhen a Andrej Ferčei, záujem mali najmä o spoluprácu v oblasti energetiky, automobilového a strojárskeho priemyslu. Slovinskí podnikatelia vo štvrtok (12.4.) absolvovali už rokovanie so slovenskými podnikateľmi v Bratislave, v Trnave ich po návšteve sídla kraja čakala prehliadka mestského priemyselného parku. Informoval TASR hovorca TTSK Ivan Krajčovič.

"V parlamentnej miestnosti Úradu TTSK návštevníkov privítal predseda TTSK Tibor Mikuš, ktorý hosťom predstavil kraj. Pretože slovinskí hostia mali záujem najmä o spoluprácu v oblasti energetiky, automobilového a strojárskeho priemyslu, venoval sa aj klastrom na území kraja," uviedol hovorca. Mikuš zdôraznil, že v budúcnosti očakáva od klastrov aj zvýšenie zamestnanosti v regióne. Na rokovaní boli prítomní predseda predstavenstva Trnavskej regionálnej komory Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Ján Gabriel a zástupca SOPK Bratislava Ján Lipiansky.

Podľa Krajčoviča hostia si pozreli dve prezentácie. Aktivity Automobilového klastra – západné Slovensko predstavil riaditeľ Roman Bíro. Ciele a vznik Energetického klastra prezentoval riaditeľ Jozef Maudry.

Návšteva slovinských podnikateľov v TTSK sa uskutočnila v rámci oficiálnej návštevy prezidenta Slovinskej republiky Danila Türka na Slovensku.

16.04.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...