1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Siemens Energy zvažuje predaj podielu vo svojej indickej divízii

siemensMníchov - Spoločnosť Siemens Energy zvažuje predaj podielu vo svojej indickej divízii konglomerátu Siemens. Transakciu by mohla oznámiť už tento týždeň. TASR o tom informuje na základe správy agentúry APA.

Podľa zdrojov oboznámených s problematikou, ktoré pôvodne citovala v pondelok agentúra Bloomberg, zvažuje Siemens Energy predaj významnej časti svojho 24-percentného podielu v indickej spoločnosti Siemens Ltd. koncernu Siemens. V podniku kótovanom na burze v Bombaji už Siemens vlastní 51 %. Podiel Siemens Energy má v súčasnosti hodnotu približne 3,5 miliardy amerických dolárov (3,32 miliardy eur). Siemens Energy aj Siemens odmietli medializované informácie komentovať.

Siemens Energy podľa zdrojov oboznámených s problematikou v súčasnosti rokuje s nemeckou vládou o zárukách vo výške 16 miliárd eur. Spoločnosť, ktorá sa v roku 2020 odčlenila od priemyselného konglomerátu Siemens, čelí vážnym problémom vo svoje divízii výroby veterných turbín. Spoločnosť Siemens Gamesa zápasí s čoraz väčším zlyhávaním komponentov svojich turbín. V auguste jej materská spoločnosť informovala, že očakáva náklady vo výške 1,6 miliardy eur na potrebné úpravy a výmeny problematických dielov.

10.11.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...