1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

RWE Gas Slovensko eviduje viac ako 20-% podiel na trhu s plynom

RWE logoBratislava – Spoločnosť RWE Gas Slovensko, s.r.o., eviduje desaťtisíce zákazníkov v segmente domácností a viac ako 20-% celkový podiel na slovenskom trhu s plynom. Slovenský plynárenský priemysel, a.s., má približne 70-% podiel a ostatní hráči na slovenskom trhu s plynom približne 9-% podiel.

"V roku 2012 predpokladáme celkový trhový podiel na úrovni 21 %. Spoločnosť predala za posledných 12 mesiacov približne 1,1 miliardy m3 plynu, z toho 1 miliardu m3 firemným zákazníkom a 100 miliónov m3 domácnostiam," informoval dnes na tlačovej konferencii v Bratislave konateľ spoločnosti Miroslav Kulla.

Konštatoval zároveň, že RWE Gas Slovensko v segmente firemných zákazníkov v SR zaznamenáva 30-% trhový podiel s viac ako 9000 odbernými miestami, kým ostatní hráči majú v tomto segmente v SR približne 70-% podiel.

RWE Gas Slovensko, s.r.o., Košice patrí k najväčším konkurenčným dodávateľom zemného plynu na Slovensku. Firma vznikla v júli 2008, eviduje základné imanie vo výške 299.000 eur. Jediným spoločníkom firmy je RWE Transgas, a.s., Praha. RWE Gas Slovensko je súčasťou medzinárodného koncernu RWE, jednej z piatich najväčších európskych energetických spoločností.

26.05.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...