1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Rio Tinto očakáva pokračovanie rastu dopytu po železnej rude

mine_bigSydney - Svetová ťažobná spoločnosť Rio Tinto oznámila za 3. štvrťrok 2011 rast produkcie železnej rudy a zároveň dodala, že napriek problémom ekonomiky očakáva vysoký dopyt po komoditách aj naďalej.
"Ťažíme v plnom rozsahu a predávame všetko, čo vyprodukujeme," povedal výkonný riaditeľ britsko-austrálskej ťažobnej spoločnosti Rio Tinto Tom Albanese.

Rio Tinto, druhý najväčší producent železnej rudy na svete po brazílskej spoločnosti Vale, oznámil, že produkcia železnej rudy vzrástla v 3. štvrťroku medziročne o 5 % na rekordných 64 miliónov ton. Zároveň ponechal v platnosti pôvodnú prognózu produkcie železnej rudy na tento rok, v ktorej počíta s rekordnou ťažbou viac než 240 miliónov ton. Zvýšila sa aj produkcia koksárenského uhlia, keďže Rio Tinto už obnovilo produkciu vo všetkých baniach po záplavách, ktoré krajinu postihli na začiatku roka.

15.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...