1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Rakúsko schválilo nové kompenzácie vysokých cien energií pre malé podniky

austrian flagViedeň - Rakúska vláda schválila v utorok nový program kompenzácií vysokých cien energií pre malé podniky a mikropodniky. O paušálny príspevok sa môžu okamžite uchádzať subjekty s ročným obratom od 10.000 do 400.000 eur.

Žiadosť o príspevok je možné podať elektronicky od 8. augusta do 30. novembra 2023 prostredníctvom účelovo zriadenej internetovej stránky, a to aj spätne za uplynulý rok 2022, oznámila Rakúska agentúra na podporu výskumu (FFG).

Výška príspevku sa vypočíta automaticky a môže dosiahnuť 110 až 2475 eur, uviedla agentúra, ktorá zodpovedá za spracovanie žiadostí. K žiadosti nie je potrebné priložiť žiadne doklady, potvrdenia, certifikáty energetickej náročnosti ani daňové doklady. Stačí iba podpis prostredníctvom mobilného telefónu a prístup na portál služieb pre podniky (USP).

Suma príspevku sa vypočíta na základe vzorca rakúskeho štatistického úradu v závislosti od odvetvia a obratu. Záujemcovia majú ihneď po podaní žiadosti dostať informáciu o výške dotácie, ktorá bude vyplatená počas niekoľkých dní.

16.08.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...