1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Rakúsko chce byť do roku 2050 energeticky nezávislé

Nuclear_PlantViedeň - Rakúska ľudová strana (ÖVP), ktorá je členkou koaličnej spolkovej vlády, chce v nasledujúcich štyroch rokoch odstrániť nedostatok domácej produkcie elektrickej energie a dosiahnuť, aby sa do krajiny nemohla importovať elektrina vyrobená v jadrových blokoch.

Je to jeden zo záverov poslaneckého klubu ľudovcov v rakúskom parlamente. Poslanecký klub sa v utorok (5.7.) zhodol na tom, že Rakúsko by sa malo stať do roku 2050 v dovoze energie nezávislé.

Na stretnutí sa hovorilo aj o energetickej efektívnosti, obnoviteľných zdrojoch energie a budovaní infraštruktúry.

Ak chce Rakúsko dosiahnuť najbližší cieľ - prestať dovážať elektrickú energiu z jadrových elektrární, musí nahradiť jej výpadok okolo 3,3 terrawatthodín (TWh), čo je 4,5 % celkovej spotreby krajiny. Bude pokračovať vo výstavbe obnoviteľných zdrojov elektrickej energie, dôraz bude klásť najmä na jej účinnejšie využívanie. Minister Reinhold Mitterlehner povedal, že "úloha energetickej efektívnosti bude o 300 % dôležitejšia ako podiel, ktorý sa získa výstavbou obnoviteľných energetických zdrojov".

06.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...