1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Produkcia Eni v Líbyi by mala dosiahnuť predvojnovú úroveň do júna

Oil_well_smallMiláno - Líbyjské prevádzky talianskej ropno-plynárenskej spoločnosti Eni by mali dosiahnuť predvojnovú úroveň produkcie do júna budúceho roka.

Pred povstaním obyvateľov Líbye proti Muammarovi Kaddáfímu ťažila Eni v severoafrickej krajine 280.000 barelov ropného ekvivalentu denne (1 barel = 159 litrov).

Výkonný riaditeľ spoločnosti Paolo Scaroni na tohtotýždňovom seminári o rope a zemnom plyne informoval, že firma už dosiahla dennú produkciu 200.000 barelov. Šéf prieskumnej a ťažobnej divízie Eni Claudio Descalzi dodal, že do júna by mala spoločnosť zvýšiť ťažbu na predvojnových 280.000 barelov a v roku 2013 chce produkciu posunúť na 300.000 barelov denne.

Spoločnosť obnovila ťažbu ropy koncom septembra a 13. októbra, osem mesiacov po odstavení, opätovne otvorila plynovod Zelený prúd, ktorý dodáva plyn z Líbye do Talianska.

28.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...