1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Príspevok Slovenských elektrární do jadrového fondu stúpne

Nuclear_PlantBratislava - Príspevky držiteľov licencie na prevádzku jadrového zariadenia do Národného jadrového fondu (NJF) od januára budúceho roka stúpnu.

Ich výška totiž nemá byť určovaná fixne, ale má sa vyvíjať na základe inflácie počítanej slovenským štatistickým úradom. Túto zmenu dnes definitívne odsúhlasili poslanci Národnej rady (NR) SR.

Predkladateľ, rezort hospodárstva, zdôvodňuje túto zmenu zabezpečením dostatku financií na vyraďovanie jadrových zariadení v budúcnosti a zároveň zabezpečením vyrovnanej bilancie fondu. V súčasnosti predstavuje fixný poplatok 11.617,87 eura za každý MW inštalovaného elektrického výkonu.

Podľa návrhu ministerstva by malo v roku 2012 prísť do fondu 75,82 milióna eur, v nasledujúcom 114,16 milióna eur a v roku 2014 pôjde o sumu 125,27 milióna eur. Aktuálne je jediným držiteľom licencie na prevádzku jadrového zariadenia a prispievateľom do fondu spoločnosť Slovenské elektrárne.

09.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...